poniedziałek, 13 maja 2013

Milky Way

Kolejny przepis na przepyszne ciasto....
tym razem MILKY WAY



Składniki:

Ciasto:

Dwa biszkopty ciemne. Dół z 4 jaj, góra z 2.

Krem:

1/2 szklanki mleka
2 szklanki mleka w proszku (pełne)
2 opakowaniu cukru wanilinowego
25 dag margaryny
3/4 szklanki cukru


Ponadto:

2 mleczne czekolady
6 łyżek mleka


Przygotowanie:

Krem:


  • Mleko gotujemy z cukrem i cukrem wanilinowym.
  • Zostawiamy do wystudzenia.
  • Margarynę (miękka) ucieramy na gładką masę.
  • Do margaryny stopniowo dodajemy mleko z cukrami oraz mleko w proszku, i miksujemy do gładkiego połączenia się składników.
  • Masę wykładamy na jedną część biszkoptu i nakładamy drugi biszkopt.
  • W rondelku rozpuszczamy czekoladę, dodając mleka. 
  • Kiedy zrobi nam się polewa, wierzch ciasta pokrywamy ją.
  • Ciasto wkładamy do lodówki aby masa i polewa stwardniały.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz