tym razem MILKY WAY
Składniki:
Ciasto:
Dwa biszkopty ciemne. Dół z 4 jaj, góra z 2.
Krem:
1/2 szklanki mleka
2 szklanki mleka w proszku (pełne)
2 opakowaniu cukru wanilinowego
25 dag margaryny
3/4 szklanki cukru
Ponadto:
2 mleczne czekolady
6 łyżek mleka
Przygotowanie:
Krem:
- Mleko gotujemy z cukrem i cukrem wanilinowym.
- Zostawiamy do wystudzenia.
- Margarynę (miękka) ucieramy na gładką masę.
- Do margaryny stopniowo dodajemy mleko z cukrami oraz mleko w proszku, i miksujemy do gładkiego połączenia się składników.
- Masę wykładamy na jedną część biszkoptu i nakładamy drugi biszkopt.
- W rondelku rozpuszczamy czekoladę, dodając mleka.
- Kiedy zrobi nam się polewa, wierzch ciasta pokrywamy ją.
- Ciasto wkładamy do lodówki aby masa i polewa stwardniały.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz