wtorek, 30 kwietnia 2013

Racuszki jabłkowe.

Racuszki jabłkowe skąpane w cynamonie.

Jako deser, sprawdzi się w każdą niedzielę.




Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki.
  • 1 szklanka mleka.
  • 1 jajko.
  • 1 łyżka oleju.
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • 2 łyżki cukru wanilinowego.
  • 0,5 łyżeczki soli.
  • 2-3 łyżeczki cynamonu.
  • 2-3 starte i posypane cukrem jabłka.


Przygotowanie: 

  • Wszystkie składniki (prócz jabłek) należy ze sobą połączyć i mieszać aż konststencja będzie przypominać gęstą śmietane.
  •  Na koniec dodać jabłka i wymieszać. 
  • Wylewamy na rozgrzany tłuszcz, placuszki i smażymy je.
  • Usmażone kładziemy na ręcznikach papierowych aby odsączyć z tłuszczu.
  • Do smaku posypujemy cukrem pudrem.




Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz